Dé tips voor het werven van medewerkers via LinkedIn

Slim personeel werven

Er is één platform wat echt bovenaan staat als het aankomt op het werven van nieuw personeel. We hebben het natuurlijk over LinkedIn, hét platform voor werkzoekenden en werkgevers. Veel bedrijven weten niet precies hoe zij de juiste vacature op LinkedIn kunnen plaatsen om nieuwe mensen te werven. Behoor jij ook tot een van deze bedrijven? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben namelijk de belangrijkste tips en tricks voor recruitment via LinkedIn voor je op een rijtje gezet. Door deze tips zelf toe te passen zal ook jij in staat zijn om binnen no time de juiste mensen aan te trekken naar je onderneming of organisatie.

  • Denk aan je persoonlijke profiel – het ligt voor de hand dat je aandacht moet besteden aan het profiel van je onderneming als je nieuwe mensen wilt werven. Echter is het ook verstandig om je persoonlijke profiel eens onder handen te nemen. Controleer je profiel om ervoor te zorgen dat alles up-to-date is, inclusief je huidige functietitel. Het is voor de kandidaat leuk om te zien met wie hij of zij eigenlijk te maken heeft. Voeg alle belangrijke informatie toe aan je profiel vul ook alle bijkomende profielgedeeltes aan. Je wilt namelijk zeker weten dat de kandidaat vertrouwd kan raken en dat hij of zij weet wie je bent. Een ander over het hoofd gezien onderdeel van een persoonlijk profiel is je foto. Je moet een professioneel portret laten maken of er een hebben waarop je gezicht duidelijk te zien is, zelfs al is het een kleine foto.
  • Wordt lid van belangrijke groepen – als je van plan bent om LinkedIn in te zetten voor het vinden van nieuw personeel dan moet je er natuurlijk wat meer tijd aan besteden. Dat betekent dat je lid moet worden van groepen die relevant zijn voor je bedrijf en voor de mensen die je aan wilt trekken naar je bedrijf. Hier kan je denken aan industrie-specifieke groepen, alumni groepen, lokale of regionale business groepen en talloze andere soorten groepen. Al deze groepen zijn toegangspunten voor jou om vacatures te plaatsen. Wees natuurlijk niet de persoon die alleen vacatures plaatst. Je moet ook actief bijdragen aan de groep. LinkedIn is nu eenmaal een regulier soort social media platform.
  • Maak de juiste connecties LinkedIn draait natuurlijk volledig om het aantal connecties wat je hebt. Hoe meer connecties je hebt, hoe groter de kans dat je een geschikte kandidaat kunt vinden voor jouw functie binnen het bedrijf. LinkedIn maakt het gemakkelijk om alumni in je vakgebied of vroegere en huidige werknemers te vinden. Dit kan al helemaal eenvoudig wanneer persoonlijke profielen worden gevuld met vroegere bedrijven, vaardigheden, scholen en verenigingen. Personaliseer bij elke connectie hoe jullie elkaar hebben ontmoet of waarom je eigenlijk het gesprek aan wilt gaan. Neem even de tijd om het profiel te bekijken om er zeker van te zijn dat je bericht overeenkomt met de persoon. Het geeft je bedrijf een slechte naam als je je zomaar iedereen een standaard berichtje stuurt.
  • Grijp de LinkedIn opties aan – de laatste tip is om echt gebruik te maken van de functies die LinkedIn je aan weet te grijpen voor het werven van nieuwe medewerkers. Het aanmaken van een vacature is gratis en je heeft de mogelijkheid om de vacature nog beter op te laten vallen met een advertentiebudget. Dit is het beste voor kleine bedrijven of bedrijven die minder vaak mensen inhuren. Voor bedrijven die vaker mensen werven, heeft LinkedIn een betaald programma genaamd met de naam Recruiter. Hier kan je zogeheten Job Slots plaatsen die je nog meer functies bieden. Indien je geen professional seat hebt kunnen de kosten voor het plaatsen van een vacature wel oplopen. Het is dan voordeliger om een Linkedin vacature te plaatsen via Recruitment Kantoor.

Ook nieuwe mensen werven via LinkedIn?

Als het goed is heb je door de bovenstaande info een beter beeld gekregen over succesvol mensen werven via LinkedIn. Het feit dat er talloze werkzoekenden op LinkedIn te vinden zijn maakt het dé keuze voor alle bedrijven die nieuwe mensen aan willen trekken. Door een leuke vacature te plaatsen, duidelijk te zijn en vooral wat geduld te hebben zal het ook voor jou mogelijk zijn om nieuw personeel te werven. Blijf zeker even hangen op deze site als je nog veel meer te weten wilt komen over de voordelen die LinkedIn met zich mee weet te brengen voor jouw onderneming! Kom je er niet helemaal uit of heb je specifieke vragen, wij helpen je graag. Neem contact op of kijk bij de mogelijkheden voor het inhuren van een interim recruiter die je helpt bij meerdere vacatures succesvol invullen.

Dé tips voor het werven van medewerkers via LinkedIn

social, social networks, icon

Vragen?

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment kantoor plaats jouw vacature op de beste job board en benadert direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw vacature.