Hoe vind je medewerkers via Linkedin?

Slim personeel werven

Hoe vind je nieuwe medewerkers via Linkedin? Dit een een vraag waar veel bedrijven mee zitten. Recruitment Kantoor is via het Slim werven concept succesvol met het vinden van de juiste kandidaten. Wij delen graag tips hoe je zelf mensen vindt op Linkedin.

 

Linkedin als tool om personeel te vinden.

 

LinkedIn is een handige tool om nieuwe werknemers mee te werven. Er zijn een aantal manieren waarop je dit makkelijk kan doen.

Ten eerste is het van groot belang om een goede vacaturetekst te schrijven. Daarvoor doe je onderzoek naar de termen die veel gebruikt worden in de doelgroep waarin je zoekt. Als je bijvoorbeeld zoekt naar iemand die advertenties maakt, kun je gebruik maken van het keyword: ‘Google Adwords’ omdat veel adverteerders gebruik maken van dat programma. Door veelvoorkomende keywords te gebruiken bereik je als werver meer werknemers waarnaar je opzoek bent. Verder is het van groot belang om je vacaturetekst kort en bondig te houden, dit spreekt mensen meer aan dan een langdradige tekst.

 

Aantrekkelijk bedrijfsprofiel op Linkedin

 

Naast een goede vacature is het ook van groot belang een aantrekkelijk bedrijfsprofiel aan te maken. Nadat kandidaten een vacature hebben bekeken is dit het eerste waar ze naar zullen kijken. Het is belangrijk om op een pakkende manier het verhaal achter je bedrijf te vertellen om de interesse van medewerkers op te roepen. Ook is het slim om een werknemerslijst op je profiel te zetten. Dit laat de kandidaat zien dat je bedrijf betrouwbaar en echt is.

Tools op Linkedin

 

Vervolgens is het een goede keus om je aan te melden voor LinkedIn Recruiter. Dit is een programma op LinkedIn die speciaal ontworpen is voor wervers. Dit kost wel geld, maar dit is het zeker waard; 75% van de wervers geeft namelijk aan veel sneller personeel te vinden via LinkedIn Recruiter. Met LinkedIn Recruiter beschik je over geavanceerde zoekopdrachten waardoor je extreem snel de persoon vindt waar je naar opzoek bent. Je kunt met het programma namelijk zeer specifieke zoekopdrachten opstellen aan de hand van onder andere locaties, titels en  skills. Ook kiest het geavanceerde programma van LinkedIn Recruiter matches voor je uit die bij je vacature passen. Wanneer je aangeeft dat dit een match is, zal LinkedIn Recruiter automatisch meerdere profielen die hierop lijken aan je aanbevelen. Dit werkt ook andersom: Wanneer je aangeeft dat een profiel van een kandidaat niet is waar je naar opzoek bent, beveelt LinkedIn Recruiter geen mensen meer aan je aan met dezelfde soort profielen.

 

Meer opties in recruiter

 

Naast de geavanceerde zoekfuncties kun je met LinkedIn Recruiter ook andere tools gebruiken die je helpen met het vinden van een geschikte kandidaat. Een voorbeeld is InMail. Hiermee kun je kandidaten benaderen met wie je geen connectie hebt; je hoeft dus niet zelf te wachten tot een kandidaat reageert op de vacature. Ook een InMail bericht kun je net als je vacature zo opstellen dat mensen er sneller op reageren. Wederom is een belangrijke tip; houdt het bericht kort en bondig. De kans op een reactie is dan namelijk groter, aangezien veel InMail berichten geopend worden via een mobiele telefoon. Een andere tip is om het bericht persoonlijk te maken. Bekijk het profiel goed en ga opzoek naar overeenkomsten wat betreft werk, connecties of interesses. Dit geeft mensen het gevoel dat ze er toe doen, waardoor de kans op een reactie vele malen groter wordt. De laatste tip is om mensen niet te overvallen met een bericht die te kort door de bocht is. Het is beter om rustig het gesprek op gang te laten komen, door eerst te vragen of er telefonisch contact opgenomen kan worden.

Samengevat is het vinden van personeel via LinkedIn goed te doen, zolang je vacaturetekst en je bedrijfsprofiel op orde zijn. Verder is het vinden van goede kandidaten een stuk makkelijker en sneller wanneer er gebruik gemaakt wordt van LinkedIn Recruiter.

Let op bij het vinden van medewerkers via Linkedin.

 

De tips zijn door Linkedin aangegeven. Helaas komt er wel meer bij kijken om de juiste mensen te vinden en ook over te halen om te reageren op een vacature. Denk goed na over Keywords en zorg dat je Boolean Searches kan bouwen. Zonder deze tools ga je helaas niet de juiste mensen vinden. Recruitment kantoor kan het hele werven van medewerkers via Linkedin voor je uithanden nemen. Kijk voor meer informatie bij Slim Werven of Linkedin vacature plaatsen.

Nog vragen? Wij helpen je graag, neem contact op voor meer informatie.

 

Hoe vind je medewerkers via Linkedin?

medewerkers vinden via Linkedin

Vragen?

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment kantoor plaats jouw vacature op de beste job board en benadert direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw vacature.