Marketing Recruiter tips

Slim personeel werven

Als marketing recruiter krijgen wij veel aanvragen voor het invullen van een marketing vacature. Veel bedrijven zijn op zoek naar online marketeers, maar hebben moeite met het vinden van de juiste personen. Hoe zorg je als bedrijf ervoor dat jouw vacature snel wordt ingevuld met de juiste personen?

Als succesvol werving en selectie bureau voor marketing functies geven wij jou graag tips.

 

Marketing vacature plaatsen

Je plaatst een vacature voor een marketing functie en laat de juiste kandidaten maar komen. Helaas, dit werkt niet meer. Marketeers zijn zeer gewild en zitten niet dagelijks te kijken naar nieuwe marketing vacatures. De kandidaten die op jouw vacature reageren passen waarschijnlijk niet of er zit een verhaal achter. Wil je toch doorgaan met het plaatsen van vacatures? Houd dan hier rekening mee.

  • Wees duidelijk over de functie en verantwoordelijkheden
  • Noem direct het salaris om tijd te besparen
  • Benoem wat het verschil is om bij jullie bedrijf te werken
  • Wat zijn doorgroeimogelijkheden
  • Met welke innovatieve tools mag iemand werken

Onderscheid je van de rest en misschien reageert de juiste kandidaat wel.

 

Direct benaderen

Heb je iemand wel eens direct benaderd voor een marketing vacature. Als marketing recruiter doen wij dit dagelijks en het is zeer succesvol om de juiste personen direct te benaderen voor een functie. Bel de juiste mensen op, of stuur ze een ludieke mail. Uiteraard kan je ze ook direct via Linkedin benaderen. Doet dit wel op de juiste manier, want kandidaten in de marketing worden nu gek van recruiters die ze bewegen voor een overstap.
 

Marketing functie 

Er zijn heel veel termijn in marketing die niet altijd duidelijk maken wat de functie precies inhoudt. Kijk goed naar wat iemand moet doen. Noem je de functie marketing manager? In hoeverre is het echt een managers rol, of manage je de marketing. Wellicht is specialist dan een betere benaming om de juiste kandidaten te bereiken. Zoek eens op google voor de juiste marketing benamingen.
 

Marketeers recruiten uitdaging

De laatste jaren blijkt dat de vraag naar marketing functies met 25% is toegenomen. De grootste stijging is te danken naar de vraag van online marketeers. Vaak is deze kennis niet intern aanwezig en wordt dit uitbesteed aan een bureau. Veel bedrijven willen dit verder intern gaan oppakken en zijn daarom op zoek naar online marketing managers. Met de juiste triggers zijn marketeers te verleiden voor een overstap, maar zonder de juiste tools en technieken is dit een uitdaging.  Recruitment kantoor heeft met Slim werven afgelopen jaar meer dan 20 vacatures voor marketeers weten in te vullen. Benieuwd hoe wij dit doen? Neem contact op voor meer informatie en wij kijken graag welke mogelijkheden er zijn. Of lees verder over recruitment van marketing via een werving en selectie bureau voor marketeers.

 

Marketing Recruiter tips

marketing recruiter

Vragen?

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment kantoor plaats jouw vacature op de beste job board en benadert direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw vacature.