Ludiek werven met een Podcastvacature

Met een Podcastvacature breng je op eigentijdse wijze jullie persoonlijke verhaal onder de aandacht bij potentiële kandidaten.

Gratis wervingsadvies

Wat is een Podcastvacature?

Een Podcast is een geweldig instrument om onder de aandacht te komen bij potentiële medewerkers, want bijna niets werkt beter dan jullie verhaal direct uit de monden te horen van de directeur, toekomstige leidinggevende en collega’s.

In 15 minuten bespreken we relevante onderwerpen zoals, jullie missie, visie, cultuur, taken en verantwoordelijkheden van de vacature en ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden.

De luisteraar krijg zo een authentiek en realistisch beeld van het bedrijf en hoe het is om bij jullie te werken. De impact is veel directer dan een statische vacaturetekst.

 

Man en vrouw nemen podcast op

De kracht van een Podcastvacature

Een poscastvacature is nog persoonlijker dan een vacaturetekst of werken-bij-video.

Kandidaten krijgen beter inzicht in jullie bedrijf en de functie.

Kandidaten luisteren wanneer het hun uitkomt. Dit verhoogd de conversie.

90% van elke podcast worden tot het einde afgeluisterd (bron: iTunes Analytics)

De juiste kandidaten zullen zich aangesproken voelen en anderen juist niet.

Podcastvacature en Job Marketing campagne

Zo doen wij dat!

Na een uitvoerig gesprek hebben wij een goed beeld gekregen van jullie bedrijf, cultuur, ambities en het profiel van de beoogde kandidaat. Samen kijken we wat er in de podcastvacature besproken moet worden en wie daaraan deel zal nemen. Recruitment Kantoor schrijft op basis van dit gesprek een script. Daarbij doorlopen wij alle stappen van Job Marketing om tot een volwaardige campagne te komen.

De podcast wordt opgenomen met professionele opnameapparatuur en bewerkt tot volwaardige uitzending van circa 15 minuten. De opname wordt op diverse podcastkanalen (onder andere Soundcloud, Apple Podcast, Google Podcast en Spotify) geplaatst en ook op een toegewijde landingspagina. Via Job Marketing wordt de podcastvacature onder de aandacht gebracht bij de doelgroep. Zelf kunnen jullie de podcastvacature delen in eigen netwerk en netwerk de medewerkers van jullie bedrijf.

Afhankelijk van welke mediamix, social media platvormen en lengte van de campagne wij overeenkomen maken wij een offerte. Omdat wij met onze ervaring al vooraf een indicatie van kosten hebben gedeeld zal de offerte geen vervelende verrassing zijn.

De campagne is live en alle sollicitaties die via de vacaturepagina binnenkomen komen direct in jullie mailbox binnen. Vanaf dat moment pakken jullie het op.

Hoe wij de podcastvacature promoten

Na grondige doelgroepanalyse bekijkt Recruitment Kantoor samen met jullie welke wervingskanalen ingezet gaan worden om potentiele kandidaten te bereiken.

Vacature Multiposting
Vacaturedistributie

De vacature wordt geplaatst bij de welbekende generieke vacaturebanken, als functie en branche specifieke niche jobboards.

Facebook-ads-or-Instagram-ads
Facebook & Instagram

Ruim 10 miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks social media en is ideaal kanaal om om de juiste doelgroep te bereiken.

linkedin-ads
LinkedIn Advertising

LinkedIn is bij uitstel het grootste carrière netwerk. De advertenties worden direct in beeld gebracht bij de beoogde kandidaten.

affiliate
Display & Affiliate Marketing

De vacature advertentie wordt op branche specifieke websites geplaatst waar jullie vakgenoten kennis opdoen.

Voordelen van een Podcastvacature & Job Marketing

Volledig ontzorgd

Recruitment Kantoor verzorgt het complete campagne van A tot Z.

Lage kosten

Een podcastvacature campagne is veel effectiever dan traditionele werving methodes en dat betekent een flinke kostenbesparing.

Tijdbesparend

De campagne is na de opname van de podcast in 72uur live. Vanaf dat moment komen de sollicitaties binnen.

Gericht op doelgroep

De campagne boodschap wordt uitsluitend onder de aandacht gebracht van de beoogde doelgroep.

Direct in mailbox

Alle sollicitaties komen via de vacature landingspagina direct in jullie mailbox.

Hoogste succesratio

Onze recruitment marketing expert weten de hoogste conversie te halen tegen de laagste kosten.

Onze tevreden klanten

MKB-bedrijven, multinationals, HR en recruiters vertrouwen Recruitment Kantoor met Podcastvacature en Job Marketing campagnes.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

De start voor podcastvacature campagne

Experts

Binnen recruitment speelt marketing een steeds belangrijkere rol. Om kandidaten echt te overtuigen is niet alleen een authentiek employer brand nodig, maar vooral een gerichte, persoonlijke recruitment aanpak. Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring een weten precies hoe zij de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Employer Brand

De arbeidsmarkt verschuift verder naar de werknemersmarkt. Het belang om jouw bedrijf als goed werkgever te presenteren wordt daarmee steeds belangrijker.

Recruitment Kantoor draagt bij aan het formuleren van het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf op de arbeidsmarkt.

Lage investering

De cost-per-hire voor een job marketing campagne ligt in vergelijking met traditionele werving en selectie gemiddeld 40-60% lager. Het positieve effect van een job marketing campagne is de Talent pool die hiermee wordt gecreëerd. Ook maanden na de campagne kun je putten uit een pool van geïnteresseerde kandidaten die toen niet beschikbaar waren, maar nu misschien wel.

Innovatief werven met een Podcastvacature?

Kom in contact met de beste kandidaten

Jullie verhaal op een andere manier vertellen?

werkenbij-landingspagina
Vacature Landingspagina

Een visueel aantrekkelijke en SEO geoptimaliseerde vacature landingspagina spreekt meer tot de verbeelding, wordt beter gevonden in Google en verhoogd het aantal sollicitaties.

Xaam_opname_680x400
Werkenbij video

Jullie bedrijf en de vacature in alle kleuren gevisualiseerd. De visuele vacature is een toegewijde landingspagina met foto’s, video’s, wervende teksten en interviews van medewerkers.

IMG_0419
Live Recruitment Webinar

In een interactieve online uitzending vertellen medewerkers over jullie bedrijf en de vacature. Alle alle relevante onderwerpen komen aan bod. Deelnemers krijgen een realistisch beeld hoe het is om bij jullie te werken.

Vragen over de Podcastvacature en Recruitment kantoor?

Recruitment kantoor heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Gratis wervingsadvies

Vragen over kandidaten werven via een Podcastvacature

Hier vind je antwoord op vragen over personeel werven via Facebook en Instagram. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Vragen?

FAQ's
Job Marketing

Facebook en Instagram campagne is uitermate geschikt voor vacatures waarbij de kandidaten niet op LinkedIn actief zijn. Denk hierbij aan een docent, logistiek medewerker, tandarts, medisch specialist of chauffeur. Een LinkedIn profiel hebben zij misschien wel, maar een groot deel bekijkt niet regelmatig de feed of berichten. Een post of bericht zal hun daarom niet snel bereiken.

Facebook en Instagram campagne leent zich voor wanneer veel kandidaten gezocht worden voor eenzelfde vacature.

Met 10,4 miljoen Facebook gebruikers in Nederland en 5,6 miljoen op Instagram is werven via deze kanalen is daarom bijzonder effectief.

Mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maken gebruik van vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank en LinkedIn. Deze groep werkzoekenden is ongeveer 12% van de arbeidsmarkt. Een latent werkzoekende is niet actief op zoek en zal een vacature geplaatst op een vacaturebank niet zien.

Volgens marketingfacts telt Nederland 10,4 miljoen gebruikers op Facebook en 5,6 miljoen op Instagram. Door een pakkende vacature advertentie regelmatig terug te laten komen in de feed van specifieke Facebook en Instagram gebruikers is het bereik aanzienlijk groter.

Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring met social media recruitment. Zij exact met teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Recruitment Kantoor verzorgt de campagne van A tot Z. Voor de campagne hebben we natuurlijk beeldmateriaal nodig zoals afbeeldingen en een werkbij video. Als jullie die niet kunnen aanleveren, sturen wij een foto/videograaf langs. Deze kosten zijn additioneel.