Recruiter voor legal functies

Slim personeel werven

Recruiter voor legal functies bemiddeld in vacatures voor advocaten en juristen. Maar heb je nu specifiek een recruiter nodig voor het invullen van een legal functie, of kan je dit zelf?

De reden dat je deze pagina leest geeft al aan dat je moeite hebt met het invullen van een legal functie. Dat is ook niet gek. Uit onderzoek blijkt dat een functie voor jurist of advocaat moeilijk is in te vullen. Dit blijkt uit het feit dat een gemiddelde vacature voor een legal functie meer dan 9 maanden open staat.

Recruitment kantoor is een specialist in legal functies. Als werving en selectie bureau voor legal vacatures (advocaten en juristen) geven wij tips voor het vinden van de juiste persoon.

Legal vacature plaatsen

Heeft het zin om een vacature voor een legal functie te plaatsen? Als je kijkt naar de reacties die gemiddeld binnenkomen op een specifieke functie als advocaat of jurist dan is het vaak weggegooid geld. Er zijn specifieke vacaturebanken voor legal vacatures, maar deze zijn vaak verzadigd en vissen in dezelfde doelgroep. De kosten voor het plaatsen van een advertentie zijn minimaal EUR 495,- per vacature. Bereken daarbij nog kosten zoals:

  • Screenen van CV’s
  • Afwijzen van kandidaten
  • Telefoneren met potentiële kandidaten
  • Bespreken van cv met team
  • Invoeren vacaturetekst
  • Etc.

Deze tijd kan je niet besteden aan je normale werkzaamheden en vaak wordt de werving en recruitment gedaan door een office manager als neventaak. De indirecte kosten van iemand aannemen in een legal functie lopen daardoor snel op.

Recruiten van legal kandidaten

Mensen werkzaam als advocaat of jurist zijn vaak loyaal en gericht op het voltooien van een taak. Dit zijn dan ook niet de personen die rond gaan dwalen op het internet op zoek naar een legal vacature of zich melden bij een recruiter.

Op zich is dit raar omdat 1/3e van de juristen aangeeft wel open te staan voor een andere baan.

Recruitment kantoor heeft als recruiter voor legal functies een database gebouwd met alle personen werkzaam binnen de advocatuur of aanverwante functies zoals jurist en legal counsel. Door deze personen direct te benaderen ontstaat het beeld dat iemand gewild is en is daardoor ook bereid het gesprek aan te gaan voor een andere functie.

Denk als recruiter anders voor legal functies

Wil je succes boeken als recruiter voor legal functies dan zal je anders te werk moeten gaan dan 10 jaar geleden. De wereld is veranderd en mensen willen op een andere manier benaderd worden. Iemand krijgt per dag zoveel data onder ogen dat je er voor moet zorgen dat je op het juiste moment en tijdstip onder de aandacht van een kandidaat komt. Het Slim werven concept van Recruitment Kantoor heeft bewezen de meest succesvolle recruitment tool te zijn voor het snel en effectief recruiten van legal functies. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan verder bij werving en selectie van advocaten en juristen. Of neem contact op, dan vertellen we graag meer.

Recruiter voor legal functies

advocaten en juristen recruiter

Vragen?

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment kantoor plaats jouw vacature op de beste job board en benadert direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw vacature.