Facebook en Instagram recruitment

Met een slimme wervingscampagne op Facebook en Instagram bereiken wij de actief en latent werkzoekenden voor jullie vacature.
Snel, goedkoop en effectief.

Gratis wervingsadvies

Personeel vinden op Facebook en Instagram

Nederland telt 10,4 miljoen Facebook en Instagram 5,6 miljoen gebruiker. Dat maakt deze Social Media een krachtig platvorm om medewerkers te werven.

Daarnaast biedt Facebook en Instagram uitgebreide mogelijkheden om op een specifieke doelgroep te adverteren, zoals locatie, interesses, functietitels en gedrag.

Voordelen van werven op Facebook en Instagram

Groter bereik van latent werkzoekenden via Facebook en Instagram

Meer sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten

Besparing van 40% tot 60% t.o.v. traditionele werving en selectie

Versterking van het Employer Brand

facebook en instagram recruitment
Recruitment via Facebook en Instagram

Zo doen wij dat!

facebook personeel advertentie

Graag beginnen wij onze samenwerking met een goed gesprek. Door verhalen over de passie voor jullie bedrijf, cultuur en vacature vormen wij een goed beeld over hoe wij met welke boodschap de juiste mensen op Facebook en Instagram kunnen activeren. 

Tijd voor ons om aan de slag te gaan met het beeld dat wij samen in dit eerste gesprek hebben gevormd. Wij gaan met de input een doelgroep analyse doen en het potentiële bereik berekenen waaruit een wervingsplan maken. Dit plan bestaat onder andere uit het bepalen van de ‘tone of voice’, wie je als bedrijf wil bereiken en trigger van de boodschap. We bouwen en spetterende vacature landingspagina die potentiele kandidaten uitnodigt te solliciteren.

Alle sollicitaties die via de vacaturepagina binnenkomen komen direct in jullie mailbox binnen. Vanaf dat moment pakken jullie het op.

Naast de Facebook en Instagram recruitment campagne plaatsen wij de vacature op LinkedIn, Indeed en Google jobs. Op deze manier bereik je meer mensen voor jouw specifieke advertentie.

Voordelen van Facebook recruitment via Recruitment Kantoor

Volledig ontzorgd

Recruitment Kantoor verzorgt het complete traject van A tot Z.

Lage kosten

Facebook werven is veel effectiever dan traditionele methodes en dat betekent een flinke kostenbesparing.

Tijdbesparend

De campagne is in 72uur live. Vanaf dat moment komen de sollicitaties binnen.

Gericht op doelgroep

De campagne boodschap wordt uitsluitend onder de aandacht gebracht van de beoogde doelgroep.

Direct in mailbox

Alle sollicitaties komen via de vacature landingspagina direct in jullie mailbox.

Hoogste succesratio

Onze recruitment marketing expert weten de hoogste conversie te halen tegen de laagste kosten

Jullie vacature een ludieke wijze vertellen?

werkenbij-landingspagina
Vacature landingspagina

Een visueel aantrekkelijke en SEO geoptimaliseerde vacature landingspagina spreekt meer tot de verbeelding, wordt beter gevonden in Google en verhoogd het aantal sollicitaties.

podcastvacature
Podcastvacature

Bijna niets werkt beter dan jullie verhaal direct te horen uit de monden van de directeur, manager en medewerkers. Een podcastvacature is een geweldig instrument om jullie verhaal te vertellen.

Xaam_opname_680x400
Werkenbij video

Jullie bedrijf en de vacature in alle kleuren gevisualiseerd. De visuele vacature is een toegewijde landingspagina met foto’s, video’s, wervende teksten en interviews van medewerkers.

IMG_0419
Live Recruitment Webinar

In een interactieve online uitzending vertellen medewerkers over jullie bedrijf en de vacature. Alle alle relevante onderwerpen komen aan bod. Deelnemers krijgen een realistisch beeld hoe het is om bij jullie te werken.

Facebook/instagram campagne

Vacature op Facebook

€ 2495

/per campgane
Vacature op Facebook en Instagram + Google

€ 2749

/per campagne
/Vacature

De start voor Facebook wervings camapgne

Experts

Onze Campagne Managers zijn social media recruitment experts voor LinkedIn, Facebook en Instagram. Met ruim 7 jaar ervaring weten zij exact welke teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Employer Brand

De arbeidsmarkt verschuift verder naar de werknemersmarkt. Het belang om jouw bedrijf als goed werkgever te presenteren wordt daarmee steeds belangrijker. Recruitment Kantoor draagt bij aan het formuleren van het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf op de arbeidsmarkt.

Lage investering

De cost-per-hire voor een Facebook recruitment campagne ligt in vergelijking met traditionele werving en selectie gemiddeld 40-60% lager. Dat geld voor de eerste kandidaat! Hebben jullie meer vacature en genoeg sollicitaten uit de campagne gehaald zijn die kostenloos.  

Succesvol werven via Facebook en Instagram?

Kom in contact met de beste kandidaten

Onze tevreden klanten

MKB-bedrijven, multinationals, HR en recruiters vertrouwen Recruitment Kantoor met Social Media campagnes.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

Vragen social media recruitment en Recruitment kantoor?

Recruitment Kantoor heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Vragen over kandidaten werven via Facebook/ Instagram

Hier vind je antwoord op vragen over personeel werven via Facebook en Instagram. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Vragen?

FAQ's Facebook/ Instagram campagne

Facebook en Instagram campagne is uitermate geschikt voor vacatures waarbij de kandidaten niet op LinkedIn actief zijn. Denk hierbij aan een docent, logistiek medewerker, tandarts, medisch specialist of chauffeur. Een LinkedIn profiel hebben zij misschien wel, maar een groot deel bekijkt niet regelmatig de feed of berichten. Een post of bericht zal hun daarom niet snel bereiken.

Facebook en Instagram campagne leent zich voor wanneer veel kandidaten gezocht worden voor eenzelfde vacature.

Met 10,4 miljoen Facebook gebruikers in Nederland en 5,6 miljoen op Instagram is werven via deze kanalen is daarom bijzonder effectief.

Mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maken gebruik van vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank en LinkedIn. Deze groep werkzoekenden is ongeveer 12% van de arbeidsmarkt. Een latent werkzoekende is niet actief op zoek en zal een vacature geplaatst op een vacaturebank niet zien.

Volgens marketingfacts telt Nederland 10,4 miljoen gebruikers op Facebook en 5,6 miljoen op Instagram. Door een pakkende vacature advertentie regelmatig terug te laten komen in de feed van specifieke Facebook en Instagram gebruikers is het bereik aanzienlijk groter.

Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring met social media recruitment. Zij exact met teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Recruitment Kantoor verzorgt de campagne van A tot Z. Voor de campagne hebben we natuurlijk beeldmateriaal nodig zoals afbeeldingen en een werkbij video. Als jullie die niet kunnen aanleveren, sturen wij een foto/videograaf langs. Deze kosten zijn additioneel.