Tarief interim recruiter

Slim personeel werven

Ben je op zoek naar het uurtarief voor het inhuren van een interim recruiter.

Bijgaand geven wij een overzicht van de actuele tarieven zoals het uurloon en voorwaarden. Wil je direct weten wat een interimmer voor jullie specifieke situatie kost? Neem dan contact op.

Uurtarief interim recruiter

Een interim recruiter werkt vaak voor een vast uurloon. Dit uurtarief ligt in 2021 vaak tussen de EUR 65 en EUR 85 per uur, afhankelijk van specialisme en ervaring.

Update: Op dit moment is de vraag naar interim recruiters ontzettend hoog. Het uurloon van EUR 65,- komen we daarom steeds minder tegen. Een ervaren recruiter vraagt als snel EUR 85,- per uur.

Er wordt vaak gewerkt via een zzp contract, wat betekent dat in het uurloon alle kosten zijn meegenomen. Als werkgever hoef je dus geen premies af te dragen. Extra kosten zoals reiskosten worden apart gefactureerd.
Uurloon afhankelijk van specialisme en opdracht

Een tarief van EUR 65-EUR 85 per recruiter is afhankelijk van het specialisme en de duur van de opdracht. Recruitment Kantoor werkt vaak met specialistische opdrachtgevers waarbij recruiters uurlonen van boven de EUR 100,- gewend zijn. Naast de ervaring en specialisme speelt ook het soort en lengte van de opdracht mee. Is een recruiter voor een aantal uur per week gewenst dan zal het uurloon wat hoger liggen. Heeft de interim recruitment specialist een zekerheid van 3 dagen voor 2 maanden dan wordt vaak een projecttarief afgesproken.

Duur en budget

Recruitment kantoor kijkt altijd samen met de opdrachtgever naar de duur van het project en het budget. Een interim vraag is steeds anders en kan variëren van het invullen van 2 vacatures tot het continue vullen van een pipeline met beschikbare kandidaten. Wij adviseren daarom ook contact op te nemen, zodat wij op basis van jouw specifieke vraag het juiste advies en tarief voor een interim recruiter kunnen aangeven.

Tarief interim t.o.v. werving en selectie

Wij krijgen vaak de vraag of interim recruitment goedkoper is dan gebruikmaken van een werving en selectiebureau. Het antwoord is afhankelijk van de opdracht.

We kunnen een vergelijking maken op basis van een vacature. Stel je zoekt een iemand die EUR 4.000,- per maand verdiend. Een werving en selectiebureau vraagt gemiddeld 22% van het brutojaarsalaris. EUR 4.000*12,96*22%. Kosten EUR 11.404,-.

Interim recruiter vs werving en selectie

Stel dat de interim recruiter een tarief van EUR 80,- per uur hanteert. Dit betekent dat een interim recruiter 142 uur kan werken om een vacature in te vullen. Is het mogelijk om een vacature in 142 uur in te vullen. Dat zal voor een groot aantal functies wel zo zijn, maar voor veel vacatures is het in deze tijd moeilijker om vervuld te krijgen. Het plaatsen van een vacature op Linkedin kan de juiste kandidaat opleveren, maar onze ervaring is dat er vaak actief gesearched moet worden. Afhankelijk van de functies en het aantal vacature kan het dus voordeliger zijn om te kiezen voor interim.

Kosten interim recruiter

Wil je de exacte kosten van een interim recruiter weten voor jou specifieke vraag? Neem dan contact op met Recruitment Kantoor. Wij beschikken over de grootste database van direct beschikbare specialisten en kunnen direct de kosten voor jouw recruitment project doorgeven. Vaak hebben we naast interim recruitment meerdere opties om jullie vacatures snel en kwalitatief in te vullen.

Tarief interim recruiter

tarief interim recruiter

Vragen?

Contact

Recruitment Kantoor heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Kantoor plaatst jouw vacature op de beste jobboards en benadert direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw vacature.