Zzp recruiter

Slim personeel werven

Zoek je direct een freelance recruiter of wil je iemand voor recruitment op ZZP basis inhuren? Kijk dan bij onze dienst interim recruiter huren. Wil je meer informatie over wat een zzp recruiter doet of wat de voordelen zijn ten opzichte van een recruiter in loondienst lees dan verder. Recruitment Kantoor is specialist voor al jouw vragen over recruitment. 

Wat is een ZZP recruiter

Misschien twijfel je zelf om als freelance recruiter aan de slag te gaan of ben je op zoek naar de voordelen. Wij delen graag onze kennis. De laatste jaren zijn er steeds meer zelfstandige recruiters bijgekomen. Linkedin geeft aan dat er op dit moment 888 interim recruiters in Nederland werkzaam zijn. Afgezet tegen recruiters met een vast dienstverband praat je al snel over 10%.

Een ZZP recruiter heeft geen vast dienstverband. Dit betekent dat iemand is ingeschreven bij de kamer van koophandel en zichzelf verhuurt als specialist. Een freelancer moet meerdere opdrachtgevers hebben. Waarom is dit? Wanneer iemand een opdrachtgever heeft zegt de overheid dat je geen ondernemer bent. Hier zit natuurlijk ook een kern van waarheid in. Zorg als zzp recruiter er dus altijd voor dat je per jaar een vijftal verschillende opdrachtgevers hebt om als ondernemer voor de belastingdienst in aanmerking te komen.

Wanneer kiezen voor freelance

Veel recruiters kiezen voor een freelance bestaan voor de dynamiek. Wanneer je jaren achter elkaar voor het zelfde bedrijf mensen werft dan kan dit wat saai worden. Als je wel het werk als recruiter leuk vindt, dan is een oplossing om te kiezen jezelf te verhuren als freelancer. Het voordeel is dat je niet het risico hebt van personeel en je alleen jezelf moet terug verdienen.

Freelance en zzp voor opdrachtgever

Wanneer kies je voor een zzp recruiter als opdrachtgever? De recruitment behoefte van organisaties komt vaak met pieken en dalen. Wanneer je als bedrijf behoefte hebt aan tijdelijke opschaling van je recruitment capaciteit kan het handig zijn om een zzp recruiter in te huren.  Het uurloon van een freelance recruiter ligt wel een stuk hoger dan wanneer je iemand vast in dienst neem, maar je bent flexibel om bij een lagere behoefte het contract te beëindigen.

Zelf zoeken of via bureau

Deze vraag kan voor zowel de opdrachtgever als de zzp recuiter zelf gesteld worden. Voor een opdrachtgever is het heel handig om via een bureau zoals ons te werken. Wij inventariseren de wensen en zorgen ervoor dat de juiste recruiter wordt voorgesteld. Het scheelt een hoop zoekwerk en gesprekken. Veel zzp recruiters zijn namelijk niet direct beschikbaar, terwijl wij binnen 72 uur beschikbare kandidaten leveren. Neem contact op voor meer informatie of kijk bij inhuren van een recruiter.

Voor zzp recruiter

Voor een zzp recruiter kan het handig zijn om je aan te sluiten bij een bureau. Als er opdrachten zijn wordt je benaderd en hoef je zelf geen acquisitie te doen. Je komt ook bij bedrijven binnen die normaal niet 1 op 1 contracten aangaan met freelance recruiters. Uiteraard betaal je per uur een klein percentage aan het bureau, maar hiervoor heb je zelf geen rompslomp. Het enige wat je hoeft te doen is per uur te factureren en bezig te zijn met wat je leuk vindt.

Verschil zzp of freelance recruiter

Er is eigenlijk geen verschil. Wil je als freelance recruiter aan de slag dan zal je toch een kvk inschrijving moeten hebben. Je zal namelijk moeten factureren aan je opdrachtgever of dit nu een bedrijf of bureau is. Het is mogelijk om als freelancer via payrolling aan de slag te gaan. Dan heb je geen kvk inschrijving nodig. Je komt dan als freelancer op de zogenaamde payrol bij het bureau te staan en wordt voor opdrachten uitgeleend aan verschillende bedrijven. Heb je nog vragen over freelancer worden of zoek je als bedrijf een zzp recruiter? Neem dan contact op. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Zzp recruiter

zzp freelance recruiter

Vragen?

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment kantoor plaats jouw vacature op de beste job board en benadert direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw vacature.